Mörby - Fiskars

Publicerad 21.08.2014 kl. 10:05

Loistavat kesäoppaamme lopettivat työnsä elokuun lopussa. Hyvin sujunutta museokesää juhlistaaksemme järjestimme museon henkilökunnalle pienen illanvieton sekä tutustumisen Mörbyn luomutilaan. Mörbyn tilan luomujauhoja on käytetty museon leivintuvan toiminnassa jo jokunen vuosi. Käyntimme seurauksena museon ja tilan yhteistyö saattaakin tiivistyä tulevaisuudessa. Lokakuun ensimmäisenä viikonloppuna meidät kummatkin löytää Slow Food Festivaaleilta Fiskarsin vanhasta viljamakasiinista. Tervetuloa silloin maistamaan Mörbyn jauhoista leivottua ruisleipää ja vastakirnuttua voita sekä tutustumaan museon elävään toimintaan!

Våra underbara sommarguider slutade hos oss i slutet av augusti. För att fira en lyckad sommarsäsong åkte på besök till Mörby gård och firade sedan kväll tillsammans. Vi har använt Mörby gårds ekologiska mjöl i vår verksamhet i bagastugan redan under några år. Som en följd av besöket på gården är det mycket möjligt att samarbetet kommer att fördjupas i framtiden. Första veckoslutet i Oktober kan ni träffa oss på Slow Food festivalen i Fiskars gamla sädesmagasin. Vi bjuder på rågbröd bakat på Mörby mjöl och nykärnat smör. Vi berättar också mera om den levande verksamheten vi har på museet!

Mörbyn tila sijaitsee Pohjassa ja on kunnan vanhimpia maatiloja. Tilalla viljellään erilaisia viljoja sekä kasvatetaan karjaa ja kasviksia luonnonmukaisin menetelmin. Toimintaan kuuluu myös tilakaupan pyörittämistä.

Mörby gård är en av de äldsta gårdarna i Pojotrakten. Verksamheten omfattar skog, husdjursproduktion, spannmåls-  och trädgårdsodling samt gårdsbutik.

Mörbyn tilan Anna Alm esitteli museolaisille tilan toimintaa ja tiluksia. Kuulimme tilan historiasta ja opimme luomuviljelystä. Mörbystä ilta jatkui vielä illallispöytään ja tottakai saunaan.

Anna Alm från Mörby gård guidade oss runt på gården. Vi lärde oss om gårdens historia och eko-odling. Från Mörby fortsatte vi kvällen med middag och förstås bastu.

Fiskarsin museo suosittelee lämpimästi vierailua Mörbyn tilalle!

Fiskars museum rekommenderar ett besök till Mörby gård för alla!