Moskova vitriini - vitrinen

Publicerad 19.05.2014 kl. 09:59

Monet saattavat muistaa museon vanhasta perusnäyttelystä ison, veitsiä täynnä olleen niin kutsutun Moskova-vitriinin. Vitriini piti purkaa ja kuljettaa pois varastoon päärakennuksen remontin tieltä. Nyt vitriini on konservoinnin tarpeessa, eikä sitä voida tällä hetkellä käyttää uudessa perusnäyttelyssä.

Ni kommer säkert ihåg den stora Moskva-vitrinen från den gamla basutställningen, som var fylld med knivar och bestick?  På grund av museibyggnadens renovering var vi tvungna att ta isär vitrinen och flytta den i lager. Nu är vitrinen i behov av konservering och kan därför inte ställas ut i den nya basutställningen.

Vitrinin kutsumanimi juontaa juurensa siitä että kyseisessä vitriinissä esiteltiin Fiskarsin tuotoksia Moskovan vuoden 1882 suuressa teollisuusnäyttelyssä. Se oli koko autonomian ajan suurin näyte suomalaisesta teollisuudesta ja taiteesta, näytteilleasettajia oli Suomesta mukana 450.

Vitrinens namn kommer från det att Fiskars  i den här vitrinen presenterade en del av sina tillverkningar  vid den stora industriutställning i Moskva år 1882. Utställningen var den största presentationen av finsk industri och konst under hela autonomins tid. Från Finland deltog hela 450 utställare.

Uuden vitriinin suunnittelua

Uudessa perusnäyttelyssä haluamme tietenkin edelleen esitellä Fiskarsin monipuolista veitsivalikoimaa Moskova-vitriinin henkeä kunnioittaen. Työn alla on siis paraikaa veitsivitriini, johon olemme koonneet näyttävän kattauksen erilaisia veitsiä ja ruokailuvälineitä. Toivottavasti tämä kelpaa Moskova-vitriinin perään haikaileville museokävijöille!

I den nya utställningen vill vi fortsättningsvis presentera brukets mångsidiga kniv- och besticktillverkning i Moskva-vitrinens anda. Vi arbetar som bäst på att sammanställa en knivvitrin med  ett mångsidigt urvar Fiskars tillverkade finsmidesprodukter. Vi hoppas det här kompenserar lite för dem som saknar Moskva-vitrinen!

Inspiraatiota uuteen vitriiniin antoi museon kuva-arkiston kuva Turun messuilta vuodelta 1929.

Inspiration för den nya knivvitrinen fick vi från den här bilden, tagen vid mässan i Åbo år 1929.

Skriv siffran 9 med bokstäver:
Hieno juttu. Moskova-vitriini saa arvoisensa sijaisen.
OH21.05.14 kl. 16:21
Interesting to see ... thank you it's well done :)
mögel14.06.14 kl. 23:06