Hamrande och klingande - Pauketta ja kolinaa

Publicerad 25.04.2014 kl. 09:58

Och så var det dags med senaste nytt från utställningsbygget. Målningsarbetet verkar aldrig ta slut....puuust! Men vitrinkonstruktionerna börjar bli färdiga :). Vilken händig snickare vi har! Och plötsligt hörs oväntade ljud bland allt sågande och borrande!? En man med tekniska prylar och sladdar har dykt upp och håller på att utföra sina installationer. Hmmm...spännande :). Nästa vecka ska vi börja hämta tillbaka föremålen som väntat i lager och då blir det andra bullar!

Jo oli aikakin kertoa näyttelytyömme viimeiset kuulumiset. Maalaustyöt eivät ota loppuakseen....huhu! Mutta vitriinirakennelmat alkavat olla valmiita :) Onneksi meillä on taitava puuseppä! Yhtäkkiä kuuluu odottamattomia ääniä!? Paikalla onkin mies asentamassa jotain teknisiä vempaimia ja johtoja. Hmmm...jännää :). Ensi viikolla kaivamme taas varastoista esineitä ja alkaa varsinainen näyttelyn pystytys!

De nya hyllorna till museibutiken är färdigmålade. Allt annat är ännu på hälft.
Museokaupan uudet hyllyt on maalattu, muu työ vielä kesken.

Temarummets hörn har beklätts med skivor.
Teemahuoneen seinä on levytetty.

I temarummet återuppstår Fiskars bio i en modern version.
Teemahuoneeseen tulee myös nykyaikainen versio Fiskarsin elokuvateatterista.

Det här är inte det lutande tornet i Pisa :) utan hörnet som skall presentera hur allting började.
Tämä ei ole Pisan kalteva torni :) vaan nurkkaus jossa kerrotaan mistä kaikki alkoi.

Ljudteknikern i full färd med installationer.
Äänimies täydessä touhussa.

Personalen

Lycka till! / Onnea matkaan!
AS26.04.14 kl. 13:49