Näyttelykuulumisia! Utställningsnyheter!

Publicerad 24.03.2014 kl. 15:31

Museorakennuksen remontti etenee hienosti. Mutta se ei riitä, näyttelynteko on aivan oma juttunsa. Uutta perusnäyttelyä on suunniteltu jo kauan, nyt ollaan siinä vaiheessa, että tekstit ja kuvat on kirjoitettu ja lähetetty graafikolle joka suunnittelee lopullisen ulkoasun! Ensi viikolla maalaamme näyttelyrakenteita ja valitsemme näyttelyn teemaan sopivia esineitä. Paljon tekemistä on vielä jäljellä, joten ei kun takaisin hommiin!

--

Renoveringen av museibyggnaden går framåt, men det räcker inte, att bygga en ny utställning är en helt annan femma. Den nya basutställningen har planerats redan länge. Texterna och bildern är skickade till grafikern som planerar det slutgiltiga utseendet. Nästa vecka är det dags att börja måla utställningskonstruktionerna och välja vilka föremål som skall ställas ut. Det finns mycket kvar att göra, så vi hörs!

Mahtavaa! Tsemppiä ja taukosumpit kevätauringossa!
AS04.04.14 kl. 19:11